JinQiang Machinery: Styrkeklasse og strekkstyrkeanalyse av bolter

1. Styrkenivå

Lastebilens styrkenivånavbolterbestemmes vanligvis i henhold til deres materiale og varmebehandlingsprosess.Vanlige styrkevurderinger inkluderer 4,8, 8,8, 10,9 og 12,9.Disse karakterene representerer strekk-, skjær- og utmattingsegenskapene til bolter under forskjellige forhold.

Klasse 4.8: Dette er en bolt med lav styrke, egnet for enkelte anledninger med krav til lav styrke.
Klasse 8.8: Dette er en mer vanlig boltstyrkeklasse, egnet for generell tung belastning og høyhastighetsoperasjoner.
Klasse 10.9 og 12.9: Disse to høyfaste boltene brukes vanligvis i situasjoner der styrke og holdbarhet kreves, for eksempel store lastebiler, ingeniørkjøretøyer, etc.

JinQiang produkter

2. Strekkfasthet

Strekkfasthet refererer til den maksimale spenningen som en bolt kan motstå å bryte når den utsettes for strekkkrefter.Strekkstyrken til hjulnavbolter på lastebiler er nært knyttet til styrkegraden.

Den nominelle strekkfastheten til klasse 8.8 standardbolter er 800 MPa og flytegrensen er 640 MPa (flyteforhold 0,8).Dette betyr at bolten under normale bruksforhold tåler strekkspenninger på opptil 800MPa uten å gå i stykker.
For bolter med høyere styrkegrader, som klasse 10.9 og 12.9, vil strekkfastheten være høyere.Det skal imidlertid bemerkes at strekkstyrken ikke er jo høyere jo bedre, men det passende boltstyrkenivået må velges i henhold til det spesifikke bruksmiljøet og kravene.

JinQiang produkter

 


Innleggstid: 13. juni 2024